Mer enn bare Covid-19

Vi er nå inne i en like vanskelig tid i Kenya, som her hjemme i Norge. Fredag den 27.03.2020 ble det innført en rekke forbud:

1. Skoler, restauranter, barer, offentlige kontorer holder stengt. Det er forbud mot religiøse møter, fotballkamper og konserter.

2. Lokale myndigheter i distriktene har nedlagt forbud mot utendørsmarkeder og markedsdager.

3. Det er strengere regler for bruk av offentlige transportmidler.

4. Besøk til syke eller eldre ved sykehus må begrenses og kontrolleres

5. Portforbud fra klokka 19.00 til klokken 08.00. Ikke lov å ferdes ut.

Disse forbudene står fortsatt. Det vil si at våre barn nå er i lockdown på en skole vi leier som et midlertidig hjem. Vi skulle vært i Kenya i påsken og i juni for å prøve å rette opp i noen problemer som har oppstått. I tillegg skulle det vært to studenter som skulle jobbet frivillig der i sommer. Men på grunn av Covid-19 ble ikke dette mulig.

Ingen av barna på Mashimoni Children Center er, eller har vært syke av Covid-19. Barna på secondary school har hjemmeundervisning og får hverdagen til å fungere på et vis. Oppgaver skrives ut til dem fra skolenes hjemmesider og de jobber med dette hjemme. Barna på vår egen skole (1.-4. klasse) får hjelp til å fullføre pensum. Det er ennå uvisst hvor lenge Kenya vil være i lockdown.

Midt oppi utbruddet av Covid-19 har vi våre egne utfordringer. Vi har i en lengre periode prøvd å få til et godt samarbeid med eieren av tomt vi leide til barnehjemmet, men etter mye om og men har vi forstått at dette ikke vil fungere i lengden. Vi trenger ro rundt prosjektet for å klare å ferdigstille og utvikle Mashimoni slik vi ønsker og håper. Han vi leide av har mange krav som er urimelige og langt utenom den gjeldende kontrakten vi hadde skrevet og signert hos advokat. Dermed har han sagt opp leieavtalen med oss og barna har flyttet og bygget er revet.

Vår koordinator og manager, Peter Thuku, jobber nå med å finne en løsning på dette. Vi leter nå etter en tomt som vi kan få kjøpt og flytte barnehjemmet og skolen. Vår manager Peter har vært på visning på en tomt på 4 acre (vi har i dag 5 acre) i samme område som vi er nå. Denne tomta kan vi få kjøpt til litt under markedspris dersom vi kjøper hele tomta. Dette vil løse en rekke problemer som vi og barna får av å la barnehjemmet stå der det står i dag.

Ved å kjøpe en tomt vil vi få mange flere muligheter til å utvikle prosjektet, men dette koster penger. Vi må regne med å bruke ca.1,5 million NOK på tomtekjøpet og på å bygge opp barnehjemmet og skolen igjen. Dette er penger vi ikke har i dag, så vi må raskt finne en løsning. Tomtepriser er veldig høye i Kenya.

Med god hjelp av våre foreldre og vår manager Peter, skal vi klare dette. Blir mye jobb og planlegging fremover og selvfølgelig ikke helt enkelt når vi ikke får vært der selv. Håper det ikke blir alt for lenge til vi kan reise til Kenya igjen.

Våre faste månedlige utgifter ellers i dag er (i NOK):

  • Lønn 12 000,-
  • Skole 4 000,- (grunnet lockdown, 23 000,- normalt)
  • Mat/helse 17 000,- 
  • Vann/strøm 4 000,-
  • I tillegg kommer alle variable kostnader (advokat, registrering m.m.)

Er det noen som har forslag til steder vi kan søke om midler er det fint om dere tar kontakt med oss.

Vi ønsker rette en stor takk alle dere som bidrar til å gjøre dette prosjektet mulig! Uten dere hadde vi ikke klart å hjelpe så mange barn som vi gjør i dag.

INSTAGRAM:

@MashimoniCC

Facebook:

Mashimoni Children Center

Youtube:

Mashimoni Children Center